top of page
sam-farallon-2e6HKgBdfmc-unsplash123.jpg
case-succes-story-elise-marke-tinga-socialsociety.jpg

Van expert naar ondernemer

Van 60+ uur werkweken met enorme bedrijfsrisico's naar een veilig bedrijf en een 4 daagse werkweek

Elise Tinga besloot in juli 2023 om 3 maanden 1:1 met mij samen te werken. We zijn aan de slag gegaan met 3 enorme bedrijfsrisico's en hebben tegelijkertijd aan haar branding, positionering en aanbod gewerkt. Dit heeft geleid tot rust, overzicht en meer klanten. 

 

Wie is Elise Tinga?

Ik kan je wel gaan vertellen wie Elise is, maar dat kan zij beter zelf doen:

''Hi! Mijn naam is Elise Tinga, woonachtig in het mooie Milheeze en als echte “Gen Z’er” nooit een wereld zonder internet gekend. 
 
Opgegroeid in en met de wereld van Social Media en laat ik dat nou net zo leuk vinden! Met een schermtijd van redelijk wat uur aan Tiktok, Instagram, Facebook en LinkedIn (oops) ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en updates. Want eerlijk is eerlijk, deze willen nog wel eens veranderen...
 
Social media is mijn hobby én ik kan mijn creativiteit erin kwijt. Daarnaast ben ik een echt mensen-mens, extravert en help ik graag anderen. Als Social Media Marketeer gaan deze hobby’s en eigenschappen mooi samen!''

socialsociety-aanhalingstekens-1.png

‘’Na onze call heb ik een slapeloze nacht gehad. Ik wist wel dat ik een enorm risico liep door zonder algemene voorwaarden en contracten te werken, maar dat jij de gevolgen ervan zo direct uitsprak zorgen voor stress. Ik wist meteen: met haar ga ik dit fixen.’’

De transformatie: Elise's reis

De situatie voor het traject

Elise beschrijft haar situatie voor ons traject als iemand die prima op weg was met haar bedrijf, maar toch tegen diverse hindernissen aanliep. Ze werkte ontelbare uren, maar slechts een fractie daarvan was factureerbaar. Elise begon haar onderneming zonder veel na te denken over risico's of contracten - een sprong in het diepe die verrassend genoeg goed uitpakte. Toch begon in de loop van haar ondernemersreis het gevoel van onveiligheid aan haar te knagen en wist ze dat het een kwestie van tijd was dat het een keer mis zou gaan. Daarbij was een van haar grootste uitdagingen dat ze zichzelf en haar bedrijf geen prioriteit gaf.

 

De situatie na het traject

Na het traject is Elise's bedrijf getransformeerd. De risico's zijn geminimaliseerd, en dit bleek eenvoudiger dan ze dacht. Ze heeft geleerd hoe belangrijk het is om duidelijke grenzen te stellen bij klanten en dat haar bedrijf voor haar moet werken en niet andersom. Elise heeft nu een heldere visie op wat ze met haar bedrijf wil bereiken, welke klanten daarbij passen, en welke branding en tone-of-voice ze wil gebruiken. Het belangrijkste is dat ze heeft geleerd haar tijd beter te managen en zichzelf niet meer voorbij te lopen.

 

De waarde van mijn begeleiding

Elise benadrukt hoe waardevol de rol van mij als Business Guide was. Wat haar opviel, was de unieke aanpak: de moeilijke vragen, de kritische blik, en de intensieve betrokkenheid. De continue beschikbaarheid voor vragen en de persoonlijke betrokkenheid maakten dit traject onderscheidend. Elise waardeerde de duwtjes in de rug en het zelfvertrouwen dat ze als ondernemer kreeg.

 

Begeleiding en verwachtingen

De begeleiding overtrof Elise's verwachtingen. De tweewekelijkse meetings, gecombineerd met de constante betrokkenheid en korte communicatielijnen via WhatsApp, boden haar precies de ondersteuning die ze nodig had. De interactieve en responsieve aanpak zorgde ervoor dat Elise het maximale uit het traject kon halen.
 

Beoordeling van het traject

Elise vindt het moeilijk om een cijfer te geven, maar gezien haar ervaring en de minimale verbeterpunten, geeft ze het traject een dikke 9,5! Dit cijfer weerspiegelt haar tevredenheid en de effectiviteit van het traject in het transformeren van haar zakelijke benadering en persoonlijke groei.
 

Elise's verhaal illustreert de kracht van gerichte begeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Haar reis van een hardwerkende ondernemer die zichzelf voorbijliep naar een zelfverzekerde zakenvrouw met een duidelijke visie is een inspiratie voor velen.

socialsociety-aanhalingstekens-1.png

''Er zijn TIG coaches, maar jij bent echt anders. Dat merkte ik al na ons eerste gesprek. De waardevolle antwoorden die je geeft, de moeilijke vragen die je stelt, de kritische blik op letterlijk alles, dit is niet altijd leuk. Maar het werkt. En niet te vergeten: je bent mega betrokken. Ieder moment van de week kon ik jou vragen stellen, je wist wat er speelde en vroeg hiernaar waarop er weer een interessant gesprek volgde, je gaf mij duwtjes in de rug en zelfvertrouwen in mezelf én in mij als ondernemer.''

IMG_8173-bewerkt.jpg

Dream, believe, achieve

Ben jij klaar om van jouw dromen werkelijkheid te maken?

Het is fantastisch om als social media manager bedrijven te boosten. Maar laten we eerlijk zijn: het combineren van die passie met het runnen van een groeiend bedrijf? Dat is een uitdaging. Daarom heb ik het tot mijn missie gemaakt de volgende generatie managers te begeleiden naar hun droomdoelen. Ik wil dat jij een blijvende impact maakt bij elke klant.
 

Maar voordat we de ladder van succes beklimmen, wil ik echt weten waar jij staat. Laten we een gesprek plannen. Ik luister, geef je straight-up feedback en samen bepalen we de route. Ben je er klaar voor om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen?

bottom of page