Veelgestelde vragen over social media beheer

Denk je erover om je social media uit te besteden? Dan is het heel logisch dat je hier nog vragen over hebt. Want hoe werkt social media beheer precies en hoe lang is een social media manager ongeveer bezig met één social media post? Het beheren en maken van content is mijn specialiteit waar ik je graag meer over vertel. Zo is het direct duidelijk wat ik nu precies doe en wat ik voor je bedrijf kan betekenen. Ik vind een persoonlijke klik met een opdrachtgever erg belangrijk. Daarom help ik je van tevoren al met het beantwoorden van de meest gestelde vragen over social media beheer.

celeste-15.jpg

Veelgestelde vragen over social media beheer

Om je een aantal zorgen en twijfels direct voor je weg te nemen heb ik de vragen die ik wekelijks krijg al voor je beantwoord. Zo weet jij meteen wat je van mij als social media manager kunt verwachten. Heb je een prangende vraag die er nog niet tussen staat? Stuur me dan gerust een berichtje op: 0648584880. Ik beantwoord al je vragen gewoon via WhatsApp. Zo hoef je niet lang rond te lopen met je vragen en kun je al je twijfels weer snel van tafel vegen. Ik probeer ze binnen 24 uur voor je te beantwoorden. Let’s chat!

Hoeveel tijd besteed jij aan het maken van een social media post?

Bij mij hoef jij geen ideeën, foto's of andere benodigdheden aan te leveren voor een social media post. (Dit mag uiteraard wel.) Omdat ik zelf onderwerpen bedenk, beeldmateriaal zoek of maak, de content visueel vormgeef en de tekst schrijf ben ik hier ongeveer 20-30 minuten mee bezig. Hierdoor kan ik wel garanderen dat de post past bij jouw bedrijf in opgemaakt is in jouw huisstijl. 

Wat valt er onder ''onderhouden en beheren'' van een account? 

Elk social media account werkt anders. Hierdoor zijn de handelingen die ik uitvoer per platform anders. Bij Facebook zorg ik dat alle informatie correct is ingevuld en up to date is. Ook nodig ik nieuwe likes uit om de pagina leuk te vinden. Bij Instagram is het onderhoud en beheer een stuk uitgebreider. Zo zal ik namens jouw account berichten liken, leuke reacties achterlaten, stemmen op polls en relevante accounts gaan volgen. 

Wat zit er bij een advertentie inbegrepen? 

Wanneer ik voor jouw bedrijf ga adverteren maak ik eerst een voorstel. In dit voorstel omschrijf ik het onderwerp en doel van de advertentie, de looptijd, het benodigde budget en doelgroep instellingen. Wanneer het voorstel is goed gekeurd, ontvang jij van mij de teksten en beelden voor de advertentie, zodat jij deze kan beoordelen. Wanneer deze akkoord zijn, ga ik de advertentiecampagne instellen. Wanneer jij nog niet helemaal tevreden bent, zal ik de teksten/beelden aanpassen en opnieuw sturen. Er gaat dus niets online zonder dat jij akkoord hebt gegeven. 

In sommige gevallen is het ook mogelijk om door mij een landingspagina te laten maken. Dit is zeker aan te raden omdat je zo het maximale uit een advertentie kan halen. 

Kan jij mijn accounts ook in een andere taal onderhouden en beheren? 

Het is mogelijk om jouw social media accounts in het Nederlands en Engels te laten onderhouden en beheren. Wil jij toch gebruik maken van een andere taal? Dan zijn er twee opties: 

1. Jij levert mij de teksten in de gewenste taal aan 
2. Ik schakel een vertaler in 

Kan jij mij een x aantal leads per maand garanderen? 

Nee. ik kan geen garanties doen over het aantal aanvragen die jij gaat krijgen door mijn werkzaamheden. Social media is een lange termijn investering en ik focus mij met name op de organische groei en het optimaliseren van jouw online aanwezigheid. Daarbij veranderen social media platformen regelmatig het algoritme waardoor bepaalde zaken opeens wel of niet meer kunnen zorgen voor bijv. meer likes, volgers, aanvragen ect.