Back to basic

Content creatie & beheer

Bij elke case begin ik eerst bij de basis: het creëren en plannen van berichten en het beheren van het account. Het is erg belangrijk dat de basis van een account in orde is, voordat er gewerkt kan worden aan andere zaken zoals adverteren. 

Het maken van 100% unieke social media content is mijn specialiteit. Door dit te combineren met handmatig beheer zorg ik voor een ijzersterke basis.

homepage-main-1-zonderstoel.jpg
 

Handmatig beheer

Tijd, aandacht en kennis zijn de drie belangrijkste ingrediënten om jouw social media accounts succesvol te maken. De kans is groot dat een of meerdere van deze ingrediënten ontbreken binnen jouw bedrijf. Dat is heel logisch, want jij hebt jouw handen vol aan jouw core business. Hoe fijn is het dan dat jij jouw social media accounts uit handen kan geven?

Als ik voor jou aan de slag ga, begin ik eerst bij de basis: het onderhouden en beheren van het account. Elk account heeft een andere aanpak nodig. Zo is het op Facebook erg belangrijk dat alle pagina informatie up to date is, terwijl het op Instagram weer erg belangrijk is om zelf actief gebruik te maken van het platform. Door deze kennis te combineren met jouw doelstellingen weet ik wat de beste aanpak is voor jouw account. 

 

Content creatie

Stop het scrollen effect

Elke dag posten miljoenen gebruikers een bericht op social media. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om echt op te vallen. Daarnaast hebben veel webshops tegenwoordig mooie productfoto's, maar ontbreken de social proof foto's in de beeldbank. Gelukkig is dit voor mij geen probleem want naast mijn passie voor social media, heb ik een liefde voor creëren. Zo kan ik een productfoto combineren met een stockafbeelding en zo de mooiste social media berichten creëren. Hierdoor weet jij zeker dat de content 100% op maat gemaakt is voor jouw bedrijf en dat je deze niet zal terugvinden op het account van jouw concurrent. 
 

Hier zie je een productfoto van Luxury Palace. Zij verkopen luxe kaptafels via een webshop in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië

De productfoto geeft een duidelijk beeld van het product, alleen zal deze op social media niet opvallen tussen alle andere berichten. Waarom? Omdat de productfoto alleen een gebruiker die aan het scrollen is, niet voldoende prikkelt om te stoppen met scrollen. 

Om deze productfoto om te toveren in een social proof afbeelding, heb ik eerst een mooie, luxueuze sfeerafbeelding nodig die past bij het bedrijf en het product. 
 

Een van de meest tijdrovende taken is het zoeken van de perfecte afbeelding. Ik heb abonnementen op verschillende stockafbeeldingen sites waar ik dit soort afbeeldingen kan aankopen. 

Na een tijdje zoeken kwam ik deze afbeelding tegen. Door het uitgebreide intake gesprek met opdrachtgever wist ik dat zij deze afbeelding passend zouden vinden. 

Nadat ik deze afbeelding heb aangekocht ben ik aan de slag gegaan met de post.

 

Na wat knip en plak werk in Adobe Photoshop is dit het eindresultaat. Nu komt het product echt tot leven in een passende omgeving.

Zelf kies ik altijd voor een vierkant formaat (behalve bij stories en banners) omdat deze op zowel desktop als mobiele apparaten mooi groot worden weergegeven.


 

Wil jij ook 100% unieke social media content voor jouw bedrijf?
 

NewFotografie-20201024-017-bewerkt-2.jpg

Let's chat

Ik vertel je graag meer

Ben jij benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact mij op en ik vertel je graag meer.

Kvk: 66071887
BTW nummer: NLL002344938B18

Algemene voorwaarden

Bezoekadres:
Dokter van deenweg 108, Zwolle  

Ma t/m do: 09:00 - 19:00 uur 
Vrij: 09:00 - 16:00 uur